Salteaua antiescara este eficienta atat in prevenirea escarelor cat si tratarea escarelor aparute la pacientii imobilizati la pat.

Salteaua antiescare este compusa dintr-o pompa (compresor) si o saltea multicamerala, asigurand o eficienta superioara in prevenirea si tratamentul escarelor datorita sistemului de presiune alternativa asigurat de umflarea si desumflarea alternativa a celulelor, proces care degreveaza de presiunea de decubit corpul bolnavului.

Sistemul antiescara, reduce presiunea de decubit exercitata in permanenta de catre corpul persoanelor imobilizate, realizand un masaj usor care imbunatateste circulatia sangvina la nivelul pielii si care asigura o mai buna oxigenare a tesuturilor.

Folosirea saltelei antiescara, creste considerabil sansa de vindecare a unei escare deja aparute,  micsorand de asemenea si durata de ei de tratare.

Salteaua antiescara ajuta la reducerea durerilor si la ingrijirea la domiciliu pe termen lung a persoanelor imobilizate.

Salteaua antiescara asigura trei principii de baza:

  • difuzarea uniforma pe toata suprafata sa a greutatii pacientului;
  • un masaj de intensitate mica;
  • ventilarea tegumentelor pe care se realizeaza sprijinul, prevenind umezirea excesiva a acestora si cresterea frictiunii.