Persoanele imobilizate la pat trebuie sa fie ingrijite cu foarte mare atentie, in asa fel incat sa nu dezvolte probleme date de presiunea asupra anumitor parti ale corpului. Achizitia unei saltele antiescare, modificarea frecventa a pozitiei pacientului, alimentatia corect a si o igiena corespunzatoare pot fi elemente esentiale impotriva aparitiei problemelor. Totusi, in foarte multe cazuri apar escarele. Acestea sunt rani deschise pe piele care sunt cauzate de atrofierea muschilor, de deshidratare sau de varsta inaintata.

Daca au aparut astfel de rani, exista o serie de solutii cu ajutorul carora pot fi vinecate. Printre acestea exista inclusiv solutii naturiste.

 

Care sunt cele mai populare solutii naturiste impotriva escarelor?

 

1. Apa sarata. Zonele afectate de escare trebuie sa fie curatate cu apa sarata. in cazul in care nu sunt curatate asa cum trebuie, escarele pot duce la inflamatie. Apa sarata are un rol etrem de important, indepartand pielea moarta prin uscarea zonei afectate.

 

2. Mierea de albine. Acest aliment cu adevarat uimitor poate sa isi arate utilitatea in foarte multe probleme medicale, inclusiv atunci cand apar escarele. Produsul albinutelor poate calma durerea si are proprietati anti-septice. in plus, elimina mancarimile si reduce riscul de aparitie a infectiei.

 

3. Vitamina C. Cei care au escare si consuma vitamina C pot sa accelereze procesul de vindecare a pielii afectate. Aceasta vitamina atat de importanta pentru organismul nostru reuseste sa contribuie foarte mult la sanatatea pielii si este un antioxidant puternic. Ar trebui sa fie consumata frecvent nu doar persoanele cu probleme, ci si de persoanele sanatoase.

 

4. Aloe Vera. Aceasta planta care creste in zonele calduroase ale planetei este o adevarata minune naturala. Simpla ungere a escarei cu frunze de aloe vera poate sa ajute la hidratarea zonei afectate si sa accelereze vindecarea.

 

5. Uleiul de nuca de cocos. Este un alt aliment minune care poate sa fie folosit cu succes pentru sanatatea pielii. Prin masajul cu ulei de nuca de cocos, circulatia sangvina poate fi mbunatatita iar evolutia escarelor poate sa fie stopata. in plus, un astfel de masaj poate sa fie excelent pentru preventie.

 

Evident, cel mai bine este sa se evite aparitia escarelor. Astfel, o persoana imobilizata la pat trebuie sa foloseasca perne si saltele antiescare, sa aiba o alimentatie bogata in proteine, sa aiba o hidratare optima si sa aiba pielea curata in toate momentele zilei. Persoanele care o ingrijesc trebuie sa urmareasca semnele incipiente aparitiei escarelor si sa ia atitudine atunci cand este cazul.